x

Muhtasar İlmihal Arnavutça-1909

Fazilet Neşriyat
Ürün Kodu : 9789944251280
Muhtasar İlmihalinin Arnavutça Dilinde Yazıldığı Kitaptır
18,00 TL
Yurtdışı Müşterilerinin Dikkatine !
 • Ürün Özellikleri
 • Ödeme Seçenekleri
 • Yorumlar (0)
 • Tavsiye Et
 • Resimler
 • Beni Ara
 • PARATHENIE

  Muhtasar İlmihal Arnavutça

  Falenderimi i takon vetem Allahut (xh.sh), i cili eshte krijues i njerezimit dhe i te gjithe boterave.

  Sal ati dhe Selami (paqja dhe meshira) e Allahut qofshin mbi Muhamedin (s.a.v) (i cili eshte derguar si meshire per te gjithe boterat), mbi familjerı e tij, mbi shoket dhe te gjithe ata qe do te ndjekin rrugen e tij deri ne diten e gjykimit.

  ilmihali: eshte nje dituri qe tregon dhe shpjegon çeshtjet ne lidhje me besimin dhe adhurimin, te cilat duhet t’i dije çdo musliman.

  1 dergııari i Allahut thote: "Mesimi i diturise eshte obligim (farz) per çdo musliman dhe muslimane". Dituria te çilen Pejgamberi yne (s.a.v) e ka shpjeguar me keto fjale te çmuara, ne te vertete eshte ilmihali, i cili eshte i domosdoshem per te fıtuar lumturine e kesaj bote dhe botes tjeter (ahiretit). Per kete arsye, çdo besimtar dhe besimtare duhet te mesoje çeshtjet edomosdoshme te besimit dhe te adhıırimit, sepse keto çeshtje jane obligim (farz). Pa i m'esuar dhe i besuar keto çeshtje te rendesishme te cilat quhen "Domosdoshmeri fetare" njeriu nuk behet besimtare i vertete. Ka shume libra te vegjel dhe te medhenj qe jane shkruar per keto tema, por megjithate ne kemi pergatitur kete liber qe quhet "İLMİHAL"per te shpjeguar çeshtjet kryesore te fese ne nje menyre sa me te lehte dhe me te kuptueshme per çdo musliman dhe muslimane.

  Allahu qofte i kenaqur nga kjo veper.

  PASQYRA

  FEJA ISLAME 5

  BESİMİ 6

  Kushtet e Besimit 7

  Besimi ne Allahun (xh.sh) 7

  Cilesite personale (sifati dhatije) 7

  Cilesite i vazhdueshme (sifati thubutije) 8

  Besimi ne Engjejt 9

  Besimi ne Librat 10

  Besimi ne Pejgamberet 11

  Pejgamberi yne (s.a.v) 13

  As-hab-ı Kiram 18

  Besimi ne diten fundit 20

  Besimi ne caktimin e Allahut (xh.sh) 21

  Irade-i xhuz’ij-je 21

  Kaderi, kazaja dhe Çeshtja e Rriskut 23

  Edil-lei Sher’ij-je 28

  Medh’hebet 29

  Kushtet e Islamit 31

  Shehadeti 31

  Ef’ali mukel-lefin 32

  Namazi 35

  Pastrimi i pergjithshem 35

  Abdesti 36

  Si merret abdesti 38

  Gusuli 41

  Tejemmumi 44

  Gjendjet e veçanta te grave 47

  Pastrimi nga papasterite 50

  Mbulimi i trupit 51

  Drejtimi nga Kibla 51

  Koha e namazit 51

  Nijeti 52

  Ezani dhe İkameti 53

  Tekbiri fillestar, Qendrimi ne kembe, Kendimi i Kur’an 55

  Disa sure dhe ajete qe kendohen ne namaz 56

  Disa lutje qe kendohen ne namaz 66

  Salavatet 68

  Rukuja, Sexhde, ûendrimi i fundit 71

  Vaxhibet e namazit 72

  Synnetet e namazit 73

  Mekruhet e namazit 75

  Gjerat qe e prishin namazin 78

  Si falet namazi 79

  Pese kohet enamazit 84

  Sehvi sexhdeja 88

  Namazi i xhumase 89

  Namazi i bajramit 91

  Namazet kaza 92

  Disa namaze nafile 94

  Fotografite e abdestit dhe namazit 97

  Kapitulli i xhenazes 129

  Kapitulli i udhetimit 137

  Ibadetet qe behen ne netet e mira 141

  Agjerimi 145

  Sadakai fitri, namazi i teravise 149

  Zekati 150

  Ushur 150

  Haxhi 152

  Kurbani 153

  Çfare eshte gjynahu dhe gjynahet e kryesore 155

  Tevbe istigfari 156

  Xhihadi 160

  Disa lutje 162

  Salavatet e Nderuara 168

  Duaja e hatimit 171

  32 Farzet 173

  54 Farzet 175

  Disa pyetje fetare per femijet musliman 179

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.