x

Koyun Derisi Mest - Şeker Hastaları İçin Mest - Diyabet Mest - Esnek Boğaz

Yasir
Ürün Kodu : 05.09.2771
Su Geçirmez, Hava Alabilen Fermuarlı Esnek Bileklik Yapılı Termal Mest - Sıcak Tutar - 70 Hava Alır - Şeker Hastalarına Uygun Mest Yapısında ve Esnekliğindedir
345,00 TL
Beden
İlişkili Ürünler
Renk
Ölçü Tablosu
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Beni Ara
  • Koyun Derisi Mest Özellikleri:

    Belli oranda Su Geçirmez Hava alabilen Esnek bileklik yapılı Termal Mest - Sıcak Tutar - 70 Hava alır

    (Diyabet Mest) Şeker hastalarına uygun Mest yapısında ve Esnekliğindedir

    Diyanet İşleri Mest Fetvası

    Ayrıca bir ürünün mest olarak kulanılabilmesi için haiz olması gereken şartlar Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri yüksek kuruluna yapılan başvuruya istinaden fetva olarak cevaplanmıştır :
    İlgi: 16/11/2012 Tarihli Dilekçe:

    Ayağa giyilen Mestin üzerine meshin caiz olabilmesi için, mest vb. giysinin aşağıda ki özellikleri taşıması gerekir:

    1- Ayakları topukları ile beraber örtmelidir.
    2- En az 3 mil (5km) kadar yol yürümek mümkün olmalıdır.
    3- Topuktan aşağı kısmının altında yada üstünde, ayak parmaklarının üç ü girecek şekilde bir delik yırtık ve sökük bulunmamalıdır.
    4- Bağsız ve lastiksiz olarak ayakda durabilecek nitelikde olmalıdır.
    5- Islandığında suyu hemen içine geçirmemelidir. Yukarıda ki şartları taşıyan mest üzerine mesh edilir.

    Prof. Dr. Raşit KÜÇÜK
    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı

    Mest İlmihal Bilgisi

    Abdest alırken mestin üzerinde elin üç parmağı kadar yerin elin ıslaklığıyla bir defa meshedilmesi gerekir ve yeterli olur. Bunun için mestin abdesteli olarak giyilmiş, mestin ayağın abdestte yıkanması gereken yerlerini tamamen kaplamış, ayrıca dayanıklı ve sağlam bir maddeden yapılmış olması aranır. Mest ile yaklaşık 6 kilometre yürünebilmesi veya bırakıldığında dik durabilmesi bu dayanıklılık ve sağlamlığın ölçüsü olarak zikredilir. Mestin topuktan aşağı kısmında, altında veya üstünde ayak parmaklardan üçü girecek şekilde bir deliğin, yarık veya yırtığın bulunmaması, mestin içine su almamasıda gerekir. Üzerine deri kaplanmış veya altlarına pençe vurulmuş çorap üzerine mesh edilebilir. Hanefi fakihlerinden Ebu Yusuf ve İmam Muhammed, altına pençe vurulmuş olması şartını aramaksızın kalın ve için göstermeyen dayanıklı keçe ve yün çoraplar üzerine, bir gurp fakih ise bu şartlarıda aramayarak çorap üzerine mesedilebileceği görüşündedir.

    Abdesti bozan durumlar mest üzerine meshide boza. Üzerine meshedilen mestin ayaktan çıkması veya çıkarılması, mestin içine giren suyun bir ayağın yarıdan fazlasını ıslatması, mesh süresinin sona ermesi meshi bozar. Mest üzerine meshin süresi, yolcu olmayanlar için bir gün bir gece (24 saat), yolcular için üç gün üç gecedir (72 saat).

    Bu süre, mestin abdestli olarak giyilmesinden sonra ilk hadesten yani abdesti bozan ilk durumdan başlar. Bu süre dolduktan sonra, ayaklar su ile yıkanarak abdest alınıp gerekiyorsa mest tekrar giyilmelidir. Öte yandan, ayaklarını yıkamak suretiyle abdestli olan kimsenin bu abdesti devam ettiği sürece mestleri çıkarıp giymesiyle abdesti bozulmaz. Mestlerin üzerine meshetmek suretiyle abdestli olup mestlerini çıkaran kimse, sadece ayaklarını yıkayarak abdestini tamamlayabilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.