x

750 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!

Menü
Dil
:
Sepetim(0)
:
0,00 TL
Üyelik İşlemleri
Şifremi Unuttum
Sepetim

Tergib Ve Terhib Hadislerle İslam (6 Cilt, 1.Hamur)-1476

: 9789758666577
2.900,00 TL
Öne Çıkan Bilgiler

Tergib Ve Terhib Hadislerle İslam

Tergib Ve Terhib Hadislerle İslam

Çevirmen: Ahmet Muhtar Büyükçınar
Çevirmen: Durak Pusmaz
Çevirmen: Ahmet Arpa
Çevirmen: Abdullah Yücel
ISBN

9789758666577

Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 3500
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Şamuha Kağıt
Boyut 17 x 24 cm

-6 CİLT-

İlk âyetini OKU emriyle inzal buyuran Yüce Rabbimize hamdederiz.

İnzal buyurulan âyetleri yaşayış ve sözleriyle açıklığa ka-vuşturup tatbik sahasına koyan ve bizlere nurlu İslâm yolunu açan Hz. Muhammed (s.a.v.)’e salât ve selam olsun.

İslâm Dini’nin başta gelen önemli kaynağı KUR’AN, İkinci-si ise HADİS’tir. İslâm’a hizmeti ön planda tutan yayınevimiz hadis alanında önemli bir eseri neşretmenin hasretini çekmek-teydi. Hadis kitapları arasında büyük özelliklere sahip yedi cilt-lik TERGİB VE TERHİB’i bu gün okuyucularımıza sunarken o hasret sona ermiş ve bahtiyarlığa ulaşmış bulunuyoruz. Tevfîkini bizlerden esirgemeyen Allah (c.c.)a hamd ve şükrümüz sonsuzdur.

Büyük hadis imamı Hafız el-Münziri TERGİB VE TERHİB’i arapça olarak telif etmiştir. Sekizyüz senedir İslâm aleminde ün yapan bu eser, okuyucuya İslâmî yaşayışı en cazip ve en do-yurucu bir üslûpla sunmaktadır. Hadisler bu hedefe yönelik olarak tanzim edilmiştir. Biz, eserin bu özelliğini dikkate alarak TERGİB VE TERHİB ünvanının altına HADİSLERLE İSL ve Acirc;M ünvanını da ilave ettik.

Türkçeye aktarılınca yedi cilt olan eser, Arapça orijinalinde dört cilttir. Eseri son derece itina ile Türkçemize çeviren ilmi heyete ve baskıya hazırlanışmda emeği geçen diğer zevâta şük-ran borçluyuz.

in okuyucularımıza en yararlı şekilde faydalı olmasını dileriz. Tevfık Allah’tandır.

Allahu Taâlâ İslâm Dinini beşeriyete Kur’an’la tebliğ etti. Kur’an-ı Kerîm, insanlık aleminin hem dünya hayatını hem âhiret hayatını en mükemmel şekilde tanzim eden hak kitaptır. Dolayısiyle, bütün problemlerini Kur’an’la çözümlemeye çalışınak her mü’minin hakkı ve vazifesidir. Ancak, burada karşımıza bir güçlük çık-maktadır ki o da, Kur’an-ı Kerim’de meselelerin detaylarma inilme-den özet halinde beyan buyurulmuş olmasıdır.

Allahu Taâlâ, Resul-i Ekrem’ine Kur’an’ı inzal buyururken âyet-leri son derece veciz ve öz olarak indirmiş, bu âyetlerin açıklanma-sını ve tatbike konulmasını resulüne havale etmiştir. Bir âyet-i ke-rimesinde resulüne hitaben: ve laquo;Sana da insanlara indirileni açıklayasm diye Kur’an’ı indirdik ve raquo; buyurmaktadır. Şu halde; Kur’an-ı Kerim’den tam istifade edebilmemiz için önce Resulullah (s.a.v.)’a baş vurmamız, onun açıklamalarına kulak vermemiz, yaşantılarını örnek almamız gerekiyor. Yani, îslâm prensiplerinin inceliklerine vakıf ola-bilmemiz için Resulullah (s.a.v.)’ın hadislerini rehber edinmek şart-tır. Zira Kur’an’da beyan edilen îslâm prensipleri son derece veciz ve özet halindedir.

Meselâ, Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de namaz kılmamızı em-retmiş, rekâtlarını ve nasıl kılınacağını açıklamamıştır. Zekât ver-memizi emretmiş, hangi mallardan ne miktarda verileceğini beyan buyurmamıştır. Hac’cı farz kılmış, hac’cın menasikine dair bilgi vermemiştir. İnsanların sosyal hayatını tanzim eden birçok prensipler koymuş, tafsilatını Resulullah (s.a.v.)’a bırakmıştır.

Durum, yasak edilen şeylerde de aynıdır. Kur’an’da : ve laquo;Allah alış-verişi helâl, faizi haram kıldı ve raquo; buyurulmasına rağmen hangi alış-verişin dinen geçerli, hangisinin geçersiz olduğu, faizin çeşitleri ve hangi mallarda söz konusu olduğu belirtilmemiş, bunların açıklan-ması Hz. Peygamber (s.a.v.)’e bırakılmıştır.

İşte, bundan dolayıdır ki, Resulullah (s.a.v.)’ın hadisleri ve ya-şantısı, Kur’an’m anahtarı olarak önem kazanmıştır. Ve Hz. Muhammed (s.a.v.)’in İslâm prensiplerine açıklık getiren söz ve fiille-rine baş vurmadan Kur’an’dan hükümler çıkarmaya kalkışınamız son derece sakıncalıdır.

Bu husus büyük önem taşıdığı için İslâm bilginleri hadis ilmine geniş yer vermişler, önemle üzerinde durarak kıymetli eserler vücu-da getirmişlerdir. Bu eserlerden biri de Hafız el-Münzirî’nin ve laquo; Tergib ve Terhib ve raquo; adlı meşhur eseridir.

Hadis ilminin büyük imamlarından olan Hafız el-Münzirî, Pey-gamberimiz (s.a.v.)’in hemen hemen bütün hadislerini senetleriyle birlikte ezberlemiş olduğu için ve laquo;Hafız ve raquo; ünvanmı almıştır. dışında hadisle ilgili başka eserleri de vardır. İslâmî bihakkın yaşayan zahid ve mütteki bir zattı. Kur’an’dan sonra en önemli kaynağın hadisler olduğunu dikkate alarak kendini bu ilme vermişti. îslâmı bihakkm yaşamak isteyen her müslümanm fayda-lanması için bu eseri telif etmiştir. Nitekim Tergib ve Terhib’de İslâmî yaşayışın hadislerle en güzel şekilde tanzim edildiğini gö-rüyoruz. Kitabm ihtiva ettiği hadisler Kütüb-i Sitte ile birlikte di-ğer hadis kitapları da taranarak derlenmiş, konulara göre gurupla-ra ayrılmış ve her gurup kendi başlığı altında işlenmiştir.

Eserde hadislerin almdığı kitaplar ve senedlerinin dereceleri ile bu konuda hadis alimlerinin görüşlerine yer verilmiştir. Aynı zaman-da hadislerden çıkan fıkhî hükümler hakkında da bir neticeye va-rılmaya çalışılmış, zaman zaman ülemanın görüşleri zikredilmiştir. Eserin baş tarafında hadis ıstılahlarına dair bilgiler ve hadis ala-nında isim yapmış büyük imamların kısa hal tercümeleri vardır.

Esere şerh ve tâlik yapmış olan MustafaMuhammed Ammare, konuların açıklama ve izahmı yapmaya çalışırken, konularla ilgili gördüğü ayetleri de derleyip münasip yerlere yerleştirmiştir.

Biz eseri tercüme ederken şarihin açıklamalarına da önemle eğildik. Ancak, birçok yerde konular hadis metinlerinde apaçık an-laşıldığı halde şarihin bu konulara pek uzun ve tekrardan ibaret olan şerhler koyduğuna rastladık ki, bu türlü şerhleri tercümeye al-makta fayda mülâhaza etmedik. Bunların dışında önemli gördüğü-müz yerleri ise bazen hadisin tercümesi içinde, bazen tercümeyimü-teakiben parantez içinde, bazen de dipnot şeklinde değerlendirmeye çalıştık.

Ayrıca, nadiren de olsa açıklanmasında zaruret gördüğümüz bazı yerler tarafımızdan dipnot konarak açıklanmış ve bu açıklama-ların mütercimlere ait olduğu belirtilmiştir.

Müellif ve laquo;Tergib ve Terhib ve raquo; de konulan işlerken bazen zayıf hadislere de yer vererek konuyu zenginleştirmiş ve fakat, zi-hinlerdeistifhâm husule gelmemesi için hadisin sonunda o hadisin zayıf olduğunu derhal belirtmiştir.

İslâm dünyasında ün yapmış olan ve laquo;Tergib ve Terhib ve raquo; Türkçeye çevrilmeden önce de Türkiyemizde birçok ilim erbabmm kütüphanesinde yerini almış idi. Türkçeye çevrildikten sonra oku-yucu çemberinin daha da genişleyeceğini ve her Müslüman Türkün bu değerli eserden istifade edebileceğini düşündükçe mütercimler olarak bahtiyarlık duyuyoruz. Zira bu eser, islâmı öğrenmek ve onu yaşamak isteyen her müslümana rehber olacağı gibi, vaaz ve irşadla görevli ilim erbabı için de çok önemli bir metod ve bilgi kayna-ğıdır

Eseri Türkçemize aktarırken mümkün olduğu kadar açık ifade ve sade dil kullanmaya çalıştık. Her seviyedeki okuyucunun rahat-lıkla, faydalanacağını umuyoruz.

Bizler şüphesiz naçiz birer kuluz. Tercümeyi yaparken bütün dik-kat ve gayretimize rağmen gözümüzden kaçan bazı hatalara rastla-nabilir. Hatalarımızın Hikmet Yaymları kanalıyla bizlere ulaştırıl-ması hem bizleri minnettar bırakacak hem de eserin müteakip bas-kılarında hatanın düzeltilmesine vesile olacaktır. Bu türlü uyarma-larda bulunacak değerli okuyuculara şimdiden teşekkürlerimizi su-narız.



Ayrıca bu kıymetli eserin Türkçemize kazandırılmasında bizleri teşvik eden manevî desteğini esirgemeyen Hikmet Yayınları’na da şükran duygularımızı ifade etmek isteriz. Eserin okuyucularımıza faydalı olmasını Yüce Allah’dan niyaz etmekteyiz.

Gayret bizden, Tevfik Allah’tandır.

İÇİNDEKİLER

1. CİLT

TAKDİM 5

ÖNSÖZ 7

HADİS VE HADİS İMAMLARINA AİT BİLGİLER

Hadisin Kısımları 11

Hadis Elde Etmenin Yolları 17

İmam Ebu Hanife 24

İmam Malik 25

İmam Şafiî 28

İmam Ahmed b. Hanbel 30

İmam Buhari 31

İmam Müslim 33

İmam Ebu Davud 34

İmam Tirmizi 35

İmam Nesâi 35

İmam İbn Mâce 36

İmam et-Taberanî 36

İmam Ebu Ya’la 36

İmam el-Bezzar 36

İmam İbn Hıbban 36

İmam en-Nisaburî 37

İmam İbn Huzeyme 37

İmam İbn Ebi’d-Dünya 38

İmam el-Beyhaki 38

İmam el-Esbehanî 38

Hafız Münzirî 30

İHL ve Acirc;S

Samimi ve İyi Niyetli Olmaya Teşvik 45

Riyadan Sakındırma ve Riyanın Azından Dahi Korkanların Bu Husustaki Sözleri 63

Kur’an ve Sünnete Uymak 96

Sünneti Bırakıp Süfli Arzulara Uymamak ve Bid’atlerle Amel Etmemek 105

İyi Çığır Açmanın Fazileti 116

İLİM

İlim öğrenmek ve öğretmek 122

İlim Tahsili İçin Seyahat 144

Hadisleri Dinlemenin Yazmanın ve Başkalarına Nakletmenin Fazileti 149

İlim Meclislerine Katılmanın Fazileti 155

Alimlere Saygı Göstermenin Fazileti 156

İlim Tahsilinde Allah’ın Rızasından Başka Bir Gaye Gütmemek 161

İlmi Yaymanın ve İyiliğe önder Olmanın Fazileti 167

İlmi Gizlememek 172

İlmiyle Amel Etmeyen ve Söylediklerini Yapmayanlar 177

İlimde İddialı Olmamak 188

Tartışına ve Husumetten Sakınmak 191

TEMİZLİK

Yollara ve İnsanların Oturacağı Yerlere Abdest Bozmamak 196

Suya, Yıkanacak Yerlere Hayvan ve Haşarat Deliklerine Ab-dest Bozmamak 200

Tuvalette Konuşınamak 203

Sidiğin Elbiseye Sıçramasından ve İstibra Etmemekten Sakın-mak 204

Erkeklerin Peştemalsız Lohusa ve Hasta Olmayan Kadınların Peştemalla da Olsa Hamama Girmemeleri 211

özürsüz Boyabdestini Geciktirmemek 219

Adabına Uygun Olarak Abdest Almak 220

Devamlı Abdestli Olma ve Abdest Yenilemenin Fazileti 239

Abdest Alırken Besmeleyi Kasten Terketmemek 242

Misvak Kullanmanın Fazileti 244

Abdest AlırKen Yıkanacak Yerleri İyice Yıkamak ve Parmak-ları Hilallemek 251

Abdest Aldıktan Sonra Okunacak Dualar 256

Abdestden Sonra iki Rekât Namaz Kılmanın Fazileti 259

NAMAZ

Ezan Okumanın Fazileti 261

Ezan Okunurken Uyulacak Hususlar ve Ezandan Sonra Oku-nacak Dualar 276

Kamet Getirmenin Fazileti 284

Ezan Okunduktan Sonra özürsüz Olarak Camiden Çıkmamak 285

Ezan İle Kamet Arasında Dua Etmenin Fazileti 287

Gerekli Yerlere Cami Yaptırmanın Fazileti 290

Camileri Temiz Tutmanın Fazileti 294

Camilerde Kıbleye 'tükürmemek ve Yitik İlan Etmemek 300

özellikle Karanlıkta Camilere Yürüyerek Gitmenin Fazileti 311

Devamlı Camiye Bağlı Kalmanm Fazileti 331

Soğan, Sarmısak ve Benzeri Çirkin Kokulu Bitkileri Yiyenlerin Camiye Gelmemeleri 336

Kadınların Namazı Evlerinde Kılmaları 341

Beş Vakit Namaza Devam Etmek ve Farz Olduğuna İnanmak 345

Adabma Uygun Namaz Kılmak 369

Namazı İlk Vaktinde Kılmanın Fazileti 380

Cemaatle Namaz Kılmanın Fazileti 386

Cemaatin Çokluğundaki Fazilet 394

Kırda Namaz Kılmanın Fazileti 396

özellikle Yatsı ve Sabah Namazlarını Cemaatle Kılmanın Fa-zileti 398

özürsüz Cemaati Terketmemek 406

Nafile Namazları Evlerde Kılmanın Fazileti 416

Namazı Kıldıktan Sonra Diğer Namaza Hazır Olmanın Fa-zileti 419

Sabah ve İkindi Namazlarına Devam Etmenin Fazileti 429

Sabah ve İkindi Namazlarından Sonra Namaz Kıldığı Yerde Oturmanın Fazileti 434

Sabah, İkindi ve Akşam Namazlarından Sonra Zikir ve Dua Yapmanın Fazileti 440

Özürsüz İkindi Namazını Geçirmemek 448

Adabına Riayet Ederek İmamlık Yapmanm Fazileti 450

Bir Kimsenin Kendisinden Hoşlanmayan Cemaate İmamlık Yapmaması 452

Namazda Saflar 455

Safları Sık Tutup Boşlukları Doldurmanın Fazileti 463

Erkeklerin Geri, Kadınların ön Saflarda Durmaması 468

Cemaatle Namaz Kılarken ve Dua Ederken ve laquo; ve Acirc;min ve raquo; Demenin Fazileti 473

Rükû ve Secdelerde Cemaatin İmamdan önce Başını Kaldır-maması 480

Rükû ve Secdeleri Eksiksiz Yapmak, Aralarda Beli Düz Tutmak ve Namazı Huşu İçinde Kılmak 482

Namazda Yukarı Bakmamak 503

Namaz Kılarken Sağa Sola Bakmamak 506

Namazda Secde Yerindeki Çakıl ve Benzeri Nesneleri Zaruret Olmadıkça Elle Düzeltmemek ve Üflememek 513

Namazda Eli Böğre Koymamak 516

Namaz Kılanın önünden Geçmemek 517

Namazı Kasten Terketmemek ve önemsemeyip Vaktini Ge-çirmemek 520

NAFİLELER

Günde, Gece ve Gündüz Devamlı Oniki Rekât Sünneti Kılma-nın Fazileti 541

Sabah Namazmdan önce Devamlı İki Rekât Sünnet Kılmanın Fazileti 543

Öğle Namazlarının İlk ve Son Sünnetlerini Kılmanın Fazileti 546

İkindinin Farzından önce Sünnet Kılmanın Fazileti 552

2. CİLT

Akşam İle Yatsı Arasında Nafile Namaz Kılmanın Fazileti 5

Yatsı Namazının Farzından Sonra Sünnet Kılmanın Fazileti 9

Vitir Namazı ve Vitir Namazmı Terkedenler 10

Gece Kalkma Niyetiyle AbdestÜ Yatmanın Fazileti 13

Yatağa Yatarken Okunacak Duaların Fazileti 17

Gece Uykudan Uyanınca Okunacak Dualarm Fazileti 32

Gece Namazı Kılmanın Fazileti 34

Uyuklayarak Namaz Kılmamak ve Kur'an Okumamak 63

Sabaha Kadar Devamlı Uyumamak Gece Namazını Terketmemek 64

Sabah ve Akşam Okunacak Ayet ve Dualar 68

Gece Yerine Getirilmeyen Virdin Kazası 95

Kuşluk Namazı Kılmanın Fazileti 96

Teşbih Namazı Kılmanın Fazileti 106

Tevbe Namazının Fazileti 115

Hacet Namazı ve Duasının Fazileti 118

îstihare Namazı 124

CUMA

Cuma Namazına Gitmek ve Cuma Namazını Kılmak 127

Cuma Günü Boyabdesti Almanın Fazileti 148

Cuma Namazına Erken Gitmenin Fazileti ve özürsüz Geç Kal-mamak 151

Cuma Günü Cemaati Rahatsız Ederek öne Geçmemek 160

Hutbe Okunurken Konuşınamak 162

Özürsüz Cumayı Terketmemek 169

Cuma Günü ve Gecesi Kehf Sûresini Okumanın Fazileti 177

SADAKA

Zekât ve Farz Oluşu 180

Zekât Vermekten Çekinmemek ve Zinet Eşyasının Zekâtı 194

Zekât Toplamakla Görevli Memurların Allah’dan Korkmaları ve Zekât Mallarına Hıyanet Etmemeleri 221

Dilencilik Yapmamak, Zenginin Dilenmesinin Haram Oluşu 240

Fakir Düşen Bir Kimsenin Durumunu Allah'a Arzetmesi 275

îstemiyerek Verenin Sadakasını Almamak 270

istemeden ve Peşine Düşmeden Gelen Hediyeyi özellikle Muh-taç İse Kabul Etmek, Zengin de Olsa Geri Çevirmemek 279

Allah Rızası İçin Cennetten Başka Bir Şey istenmemesi Kendisinden Allah Rızası için İstenen Kişinin Vermekten Çe-kinmemesi 284

Sadaka Vermenin Fazileti Fakirlerin Sadaka Verebilecek Du-ruma Gelebilmek İçin Çalışınaları 290

Sadakayı Gizli Vermenin Fazileti 321

Eş ve Yakınlara Sadaka Vermenin ve Onları Diğer Kimselere Tercih Etmenin Fazileti 320

İnsanın Yakınlarına Karşı Cimrilik Yapmaması Yakınları Muh-taç iken Sadakasını Başkalarına Vermemesi 329

Borç Vermenin Fazileti 332

Darda Kalana Kolaylık Göstermenin Borcunu Tehir Etmenin ve Bağışlamanın Fazileti 334

Hayır Yollarında Cömertçe înfakta Bulunmanın Fazileti 345

Kadınm Kocasının Malından izni Olursa Sadaka Vermesinin Fazileti 305

Yoksullan Yedirip içirmenin Fazileti 308

iyiliğe Teşekkür ve Dua Etmenin Fazileti iyilik Yapanın Mü-kâfatı 397

ORUÇ

Orucun önemi ve Oruçlunun Duasının Fazileti 403

Mükâfatını Allah’dan Bekleyerek Oruç Tutmanın önemi ve Ramazan Gecelerini özellikle Kadir Gecesini ihya Etme-nin Fazileti 421

Ramazanda özürsüz Olarak Orucu Yememek 452

Şevval Avında Altı Gün Oruç Tutmanın Fazileti 454

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti : 457

Muharrem Ayında Oruç Tutmanm Fazileti 482

Aşure Günü Oruç Tutmanın Fazileti 464

Şaban Ayında Oruç Tutmanın ve Onbeşinci Gecesinin Fazileti Resulullah (s.a.v.)’ın Bu Aydaki Orucu 467

Her Ay Üç Gün özellikle Aym Onüç, Ondört ve Onbeşinci Gün-lerinde Oruç Tutmanın Fazileti 474

Pazartesi ve Perşembe Günleri Oruç Tutmanın Fazileti 484

Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar Günlerinde Oruç Tutmanın Fazileti 488

Davud (a.s.)’un Orucu Olan Bir Gün Oruç Tutup Bir Gün Ye-menin Fazileti 495

Kadmın Kocası Yanında iken İzin Almaksızın Nafile Oruç Tut-maması 500

Yolcuların Tahammül Edemediklerinde Oruç Tutmamaları 502

Sahurda Yemek Yemenin özellikle Hurma Yemenin Fazileti 509

iftarda Acele Etmenin ve Sahuru Geç Yapmanın Fazileti 514

Hurma ile Bulamazsa Su ile iftar Etmenin Fazileti 516

Yemek Yedirmenin Fazileti 518

Oruçlu Olmayanların Oruçlunun Yanında Yemek Yemesi 520

Oruçlunun Gıybet, Kötü Söz, Yalan ve Benzerlerinden Sakın-ması 521

İtikafa Teşvik 526

Sadaka-ı Fıtıra Teşvik 528

İKİ BAYRAM VE KURBAN

Bayram Gecelerini ihya Etmenin Fazileti 531

Bayramda Tekbir Getirmenin Fazileti 532

Kurban Kesmenin Fazileti, Gücü Yettiği Halde Kesmeyen ve Kurbanın Derisini Satanlar 534

Hayvana işkence Etmemek ve Yemek Niyeti Olmaksızın öl-dürmemek 539

HAC

Hac ve Umrenin önemi ve Bu Niyetle Yola Çıkıp ölenler 544

Hac ve Umrede Allah Rızası için Harcamanın Fazileti ve Bu Yolda Haram Para Harcayanlar 569

Ramazanda Umre Yapmanın Fazileti 572

Hacda Peygamberlere Uyarak Mütevazi Olmak 577

İhrama Girmenin, Telbiye Getirmenin ve Telbiyede Sesi Yük-seltmenin Fazileti 584

3. CİLT

İhrama Mescid-i Aksa’dan İtibaren Girmenin Fazileti 5

Tavaf Yapmanm Hacer-i Esved ile Rükn-i Yemâni'yi Selamla-manın Makam-ı İbrahim’in ve Kabe’ye Girmenin Fazileti 7

Zilhiccenin İlk On Gününde Salih Amel İşlemenin Fazileti 20

Arafat’ta ve Müzdelife’de Vakfe Yapmanın ve Arefe Gününün Fazileti 25

Şeytan Taşlamanın Fazileti ve O Taşların Kaldırılması 39

Mina’da Başı Tıraş Etmenin Fazileti 42

Zemzem Suyunu İçmenin ve Zemzemin Fazileti 44

Hac Yapmaya Gücü Yettiği Halde Yapmayanın Sorumluluğu 48

Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Beyt-i Makdis ve Kuba Mescidlerinde Namaz Kılmanın Fazileti 51

Ölünceye Kadar Medine’de Oturmanın, Medine’nin Uhud ve Akik Vadisinin Fazileti 64

Medine Halkını Korkutmaktan veya Onlara Kötülük Yapmak-tan Sakınmak 84

CÎHAD

Allah Yolunda Nöbet Tutmanın Fazileti 88

Allah Taâlâ Yolunda Gece Nöbet Tutmanın Fazileti 99

Allah Yolunda înfak Etmenin. Gazileri Teçhiz ve Geride Kalan Ailelerine Yardım Etmenin Fazileti 108

Riya Olmaksızın Cihad îçin At Vakfetmek ve Bunun Fazileti 114

Gazilerin ve Hudud Boylarında Nöbet Bekleyenlerin, Namaz ve Oruç Gibi Salih Amelleri Çokça Yapmalarının Fazileti 128

Sabah ve Akşam Allah Yolunda Bulunmanın ve Bu Yolda Toz Toprak İçerisinde Yürümenin Fazileti 133

Allah Yolunda Şehit Olmayı İstemenin Fazileti 146

Allah Yolunda Atış Yapmanın ve öğrenmenin Fazileti 148

Allah Yolunda Cihad Yapmak 158

Cihadda Ihlaslı Olmak 184

Harpten Kaçmamak 193

Deniz Savaşının Fazileti ve Kara Savaşına Olan Üstünlüğü 199

Ganimet Malını Çalmamak ve Çalanı Gizlememek 202

Şehitliğin ve Şehitlerin Fazileti 211

Ölmeden önce Cihad Etmek ve Cihada Niyetli Bulunmak 243

KUR’AN-I KERİM OKUMAK

Namazda ve Namaz Dışında Kur’an Okumanın Kur’anı öğ-renip öğretmenin ve Tilavet Secdesinin Fazileti 261

Kur’anı Öğrendikten Sonra Unutmamak 284

Kur’anı Hıfzetmek İçin Dua Etmenin Fazileti 287

Öğrenilen Kur anı Tekrarlamanın ve Güzel Sesle Kur’an Oku-manın Fazileti 289

Fatiha Sûresi ve Bu Süreyi Okumanın Fazileti 294

Bakara ve Al-i İmrân Sürelerim Okumanın Fazileti 299

Ayete’l-Kürsi'nin ve Onu Okumanın Fazileti 309

Kehf Sûresini Okumanm veya Başmdan On Ayet Yahut Sonun-dan On ve Acirc;yet Okumanın Fazileti 312

Yasin Sûresi ve Bu Sûreyi Okumanm Fazileti 314

Mülk (Tebareke) Sûresini Okumanın Fazileti 315

İze’ş-Şemsü Kuvviret ile Beraber Diğer Sûreleri Okumanm Fa-zileti 317

İza Zülzilet ile Onunla Beraber Zikredilen Sûreleri Okumanm Fazileti 318

Elhakümüt-Tekasür’ü Okumanm Fazileti 320

Kul-Huvellahu Ahad’ı Okumanm Fazileti 321

Kul Eûzu Birabbi’l-Felak ve Kul Eûzu Birabbi’n-Nas Sûrelerini Okumanın Fazileti 326

ZİKİR VE DUA

Allah’ı Gizli ve Açık Devamlı Zikretmenin Fazileti 328

Zikir Meclislerinde Bulunmanm ve Allah’ı Zikretmek İçin Top-lanmanın Fazileti 345

İnsanın Allah’ı Zikretmeksizin ve Peygamberi Muhammed (s.a.v.) ’e Salavat Getirmeksizin Bir Meclisde Oturmaması 356

Meclisin Gürültüsüne Kefaret Olacak Dualar 358

Lâ İlahe İlla’l-lah Sözünün Anlamı ve Fazileti 362

Lâ İlahe İllall ve hu Vahdehû Lâ Şerike Leh Demenin Fazileti 374

Teşbih, Tekbir, Tehlil ve Tahmide Devam Etmenin Fazileti 378

Teşbih, Tahmid, Tehlil ve Tekbiri Birlikte Yapmanın Fazileti 411

Lâ Havle Ve Lâ Kuvvete İllâ Billah Sözünün Fazileti 424

Sabah ve Akşama Mahsus Olmaksızın Gece ve Gündüz Yapı-lacak Zikirlerin Fazileti 431

Farz Namazlardan Sonra Okunacak Ayet ve Zikirlerin Fazileti 440

Kötü Rüya Görenin Yapacağı ve Okuyacağı Dua 451

Geceleyin Uykusu Gelmeyen veya Korkan Kimsenin Okuyacağı Duaların Fazileti 453

İnsanın Mescide veya Başka Yere Gitmek Üzere Evinden Çık-tığında ve Oralara Girerken Okuyacağı Duaların Fazileti 458

Namaz ve Namaz Dışında Kendisine Vesvese Gelen Kimsenin Okuyacağı Duaların Fazileti 464

Allah’dan Bağışlanma Dilemenin Fazileti 468

Çok Dua Etmenin Fazileti 478

Duaya Başlarken Söylenilecek Sözlerin Fazileti ve Ism-i Azam

Hakkmdaki Bazı Rivayetler 491

Secdede Namazm Sonunda ve Gecenin Son Bölümünde Dua Etmenin Fazileti 498

Duanın Kabulünde Sabırsızlık Göstermemek 500

Namaz Kılan Kimsenin Dua Yaparken Başmı Semaya Kaldır-maması ve Duayı Gaflet İçinde Yapmaması 501

İnsanın Kendisine, Çocuklarına, Hizmetçisine ve Malına Beddua Yapmaması 503

Hz. Peygamber’e Çok Salât ve Selam Getirmenin Fazileti 505

ALIŞVERİŞ

Alışveriş Yaparak Kazanç Sağlamak 531

Rızık Talebi ve Diğer İşler İçin Erken Çıkmanın Fazileti 538



4. CİLT

Çarşı Pazar ve Gaflet Yerlerinde Bulunduğunda Allah’ı Zik-retmenin Fazileti 5

Rızık Talebinde Orta Yolu Tutmanın Fazileti 9

Helal Kazanıp ve Helal Yemenin Fazileti 24

Zühdün, Şüpheli ve Vicdanı Rahatsız Eden Şeyleri Terketmenin Fazileti 38

Alışverişte Müsamahakâr Olmanın Borç Alıp Vermede Gü-zel Davranmanm Fazileti 46

Pişınan Olan Kimsenin Pazarlığını Bozması 54

Noksan ölçüp Tartmadan Sakınmak 55

Alışverişte Aldatmamanm ve Başkalarının İyiliğini İstemenin Fazileti 59

İhtikârdan Kaçmmak 69

Tüccarlarm Doğru Sözlü Olmaları 76

Ortaklardan Birinin Diğerine Hainlik Yapmaması 85

Satış ve Benzeri Şeylerle Cariye İle Yavrusunu Birbirinden Ayırmamak 85

Borçtan Sakınmak ve Borç İsteyen İle Evlenenin Vefakâr Olması 87

Ödeme İmkânı Olanın Borcunu Uzatmaması ve Borç Vereni Hoşnut Etmenin Fazileti 108

Borçlunun Gamlı Kederli ve Esir Olanın Okuyacağı Duaların Fazileti 114

Yalan Yere Yemin Etmekten Kaçınmak 127

Faizden Sakınmak 139

Arazi ve Diğer Şeyleri Gasbetmekten Sakınmak 154

İftihar ve övünmek İçin İhtiyaçtan Fazla Bina Yapmaktan Kaçınmak 159

İşçinin Ücretine Engel Olmamak ve ödenmesinde Acele Etmek 168

Kölelerin, Allah’ın ve Efendilerinin Hakkmı Yerine Getir-meleri 170

Köleler Efendisinden Kaçmamalı 176

Köleleri Azat Etmek ve Hürleri Köle Yapmamak 179

NİK ve Acirc;H

Gözleri Haramdan Sakınmak 188

Dindar ve Doğurgan Kadınlarla Evlenmeli 198

Karı Kocanın Karşılıklı Hak ve Vazifeleri 208

Hanımlardan Birini Tercih Etmemek Aralarında Adaleti Sağlamak 230

Zevceye ve Aile Fertlerine İnfak Etmek 232

Güzel İsim Koymak Çirkin İsim Koymamak 249

Çocuk Terbiyesi 254

İnsanın Kendisini Babasmdan Başkasma Nisbet Etmemesi ve Efendisinden Başkasını Veli Edinmemesi 255

Üç, İki Veya Bir Çocuğu Ölen Kimseye Verilecek Sevap 260

Karı Koca İle Köle Efendi Arasmı Açmaktan Sakınmak 275

Kadının Sebepsiz Yere Kocasmdan Boşanmak İstememesi 277

Kadının Evinden Süslenip Koku Sürünerek Çıkmaması 278

Kan Koca Arasındaki Sırrı Açığa Vurmamak 281

KIYAFET VE SÜSLENME

Beyaz Elbise Giymek 284

Gömlek ve Benzeri Şeyler Giymek Bunlan Kibir Vesilesi Olarak Uzatıp Sarkıtarak Yürümemek 285

Yeni Elbise Giyenlerin Okuyacağı Dualar 294

Kadınların Vücudu Gösterecek Kadar İnce Elbise Giyinme-meleri 297

Erkeklerin İpek ve Altın Kullanmamaları 299

Erkeklerin Kadınlara, Kadınların Erkeklere Benzemekten Sakınmaları 312

Giyimde Tevazu Gösterip Yüce Peygamberimize Uymak ve Gösterişli Çalımlı Giysiden Sakınmak 316

Fakirlere Elbise Tasadduk Etmenin Fazileti 333

Beyaz Kılları Bırakmanın Fazileti Koparmanm Mekruh Oluşu 335

Sakalı Siyaha Boyamanın Hoş Olmadığı 338

Peruk Takmak, Cilde Dövme Yapmak, Kaşları Çekmek ve Süs İçin Dişleri Seyrekleştirmekten Sakınmak 338

Gözlere Sürme Çekmek 343

YEME VE İÇME

Yemekte Besmele Çekmek 345

Altın ve Gümüş Kap Kullanmamak 349

Sol El İle Yiyip İçmemek ve Kaba Üfürmemek 351

Yemeği Kabın Kenarından Yemek 355

Sirke ve Zeytinyağı Yemek, Eti Kesmeyip Dişlerle Kopara-rak Yemek 357

Yemeği Topluca Yemek 360

Çok Yememek ve Çok İçmemek 363

Yemeğe Davet Edilen Kimsenin Bundan özürsüz Olarak Kaçınmaması Davete İcabet Etmesi 376

Bereket İçin Silmeden önce Parmakları Yalamak 380

Yemekten Sonra Dua Etmek 382

Yemekten önce ve Sonra Elleri Yıkamak 387

KAD ve Acirc; (YARGI)

Devlet Başkanlığı Memurluk ve Hakimlik Görevi Almaktan Çekinmek Bu Görevleri İstememek 391

Müslümanların İşlerini Üstlenen Devlet Başkanı Veya Diğer Amirleri Adalete Teşvik Eden, Halka Zorluk Çıkarma-larını, Zulmetmelerini, Aldatmalarını Veya Onlardan Gizlenmelerini Veya İhtiyaç Sahiplerine Kapılarını Ka-patmalarını Yasaklayan Hadisler 404

Müslümanların İşlerini. İdare Edenlerden Daha Layık Olanı Varken Onu Bırakıp Başkasını Göreve Getirmekten Sakınması 426

Rüşvet Vermekten, Almaktan ve Aralarına Vasıta Olmaktan Sakınmak 428

Zulmetmekten, Mazlumun Ahmdan, Onu Yardımsız Bırak-maktan Sakınmak veMazluma Yardım Etmek 431

Zalimden Korkanın Okuyacağı Dualar 446

Zalimlerin Huzuruna Girmemek Onları Tasdik Edip Yar-dımcı Olmamak 448

Bhtıl İş Yapanlara Yardım Etmekten ve Allah'ın Tayin Ettiği Cezalardan Birini Engelleyecek Aracılıktan Sakınmak 456

Hakim ve Diğer Görevlilerin Allah’ı Gazaplandıracak Şey-lerle İnsanları Hoşnut Etmekten Sakınmak 460

Allah'ın Yarattığı Halka, Çoluk Çocuğa, Hizmetçilere Şef-katli, Yumuşak ve Merhametli Davranmak Sebepsiz Yere Hizmetçilere ve Hayvanlara Eziyet Etmemek, Hay-vanların Yüzünü Dağlamamak 463

Devlet Başkanmın Bakanların ve İdarecilerin, Yardımcılarını İyi İnsanlardan Seçmesi 497

Yalancı Şahitlik Yapmamak 499

CEZALAR

İyiliği Emretmenin, Kötülükten Uzaklaştırmanın Fazileti Bunları Terketmenin Sorumluluğu 502

İyiliği Söyleyip, Kötülükten Sakındırmakla Birlikte Sözün Davranışa Ters Düşmesi 522

Müslümanm Ayıbını örtmenin Fazileti ve Ayıpları Yayma-nın Sorumluluğu 528

Cezaları ve Yasakları Çiğnemenin Sorumluluğu 537

Cezaları Uygulamak, Bunda Gevşek Davranmamak 542

5. CİLT

Şarabı (ve Diğer İçkileri) İçmekten, Alıp-Satmaktan, Yapmak-tan ve Parasını Yemekten Sakınmak Bunlardan Vazgeçip Tevbe Etmek 5

Özellikle Komşu Hanımıyla ve Kocasından Ayrı Olan Kadın-la Zina Etmekten Sakınmak ve Namusu Korumak 37

Livatadan Hayvanla Cinsi Temastan ve Kadına Arkadan Yak-laşınaktan Uzak Durmak 62

Haksız Yere Allah’ın Haram Kıldığı Cana Kıymaktan Sakınmak 73

İnsanın İntihardan (Canına Kıymaktan) Sakınması 85

Haksız Yere Bir İnsanın öldürülmesinde Veya Dövülmesinde Hazır Bulunmamak 92

Katili - Canayi ve Zalimi Affetmek Müslümanın Başına Gelen Kötülüğe Sevinmemek 93

Küçük Hata ve Kusurlara Devam Etmenin Doğru Olmayışı 104

SILA-İ RAHİM

Önce Anaya Babaya ölümlerinden Sonra da Yakınlarına İyi-likte Bulunmak ve İlişkiyi Kesmemek 110

Ana Babaya Karşı Gelmemek 130

Yakınlarla İlişkiyi Sürdürmek ve Onlarla Arayı Açmamak 142

Yetimi Görüp Gözetmenin, Ona İyi Davranmanın, Kimsesiz Ka-dına ve Düşküne Yardım Etmenin Fazileti 166

Komşuya Eziyet Etmemek ve Hakkını Korumak 177

Din Kardeşlerini ve Salih Kimseleri Ziyaret Etmek Ziyaretçi-lere İkramda Bulunmak 198

Ziyafet Vermek Misafire İkramda Bulunmak ve Misafirlik Adabı 205

Kendisine Verilen Şeyi ve Yapacağı İkramı Küçümsememek 215

Ekin Ekmek ve Meyve Ağacı Dikmek 216

Cimrilikten Sakınmak ve Cömert Olmak 220

İnsanın Hibesinden Dönmemesi 232

Müslümanların İhtiyaçlarını Karşılamak ve Onları Sevin-dirmek 234

AHL ve Acirc;K

Hayanın Üstünlüğü Hayasızlığın Kötülüğü 246

Güzel Huyun Fazileti ve Kötü Huylardan Sakınmak 253

Yumuşak, Ağırbaşlı ve Mütevazı Olmanın Fazileti 274

Güler Yüzlü ve Tatlı Dilli Olmanın Fazileti 283

Selam Vermenin Fazileti 288

Musafahamn Fazileti İşaretle Selamlaşmamak ve Kâfirlere Se-lam Vermemek 302

Başkalarının Evinde Gösterilmeyen Yere Bakmanın Caiz Ol-mayışı 309

Bir Topluluğun Duyulmasını İstemediği Sözü Dinlememek 314

İnsanlar Arasında Kendini Kötülüklerden Alamayanların Ken-di Başlarına Yaşayarak Kendi İşleri İle İlgilenmeleri 315

öfke ve Kinden Sakınmak ve Kızgınlık Anında Yapılacak Şeyler 325

Küsmek, Bozuşmak ve Düşmanlıktan Şakınmak 338

Müslümana Kâfir Demenin Kötülüğü 352

Küfürbazlıktan Sakınmak, İnsana, Hayvana, Horoza, Pireye, Rüzgâra Sövmemek 355

Zamana Sövmekten Sakınmak 370

Müslümanı Korkutmaktan, Ciddi Veya Şaka Olarak Ona Si-lah Çekmekten Sakınmak 373

İnsanların Arasını Düzeltmenin Fazileti 378

Özür Dileyenin özrünü Kabul Etmemenin Kötülüğü 383

Koğuculuktan Sakınmak 386

Gıybet ve İftiradan Sakınmak 392

Hayır Konuşulmayan Yerlerde Susmanın Fazileti 417

Kıskançlığın Kötülüğü 446

Alçak Gönüllü Olmak, Büyüklük Taslamaktan’ Sakınmak 455

Fasık Veya Bid’atçi Kişiler İçin ve laquo;Efendim ve raquo; Gibi Saygı İfade Eden Kelimeleri Kullanmamak 477

Doğru Sözün Fazileti Yalanın Kötülüğü 484

İkiyüzlülükten ve îkisözlülükten Sakınmak 506

Allah'tan Başkasına Özellikle Kutsal Şeylere Yemin Etmek-ten ve ve laquo;Dinden Çıkmış Olayım, Kâfir Olayım ve raquo; Gibi Söz-lerden Sakınmak 508

Müslümanı Küçümsememek 512

İnsanlara Eziyet Veren Şeyleri Yoldan Kaldırmanın Fazileti 518

Zehirli Keler ve Yılan Gibi Zararlıları Öldürmek 526

6. CİLT

Ahde Vefâ ve Emanete Riayet Etmek 5

Allah İçin İyi Kimseleri Sevmek, Kötülerlş Dost Olmamak 22

Sihir ve Büyüyle Uğraşmanın ve Bunlara İnanmanın Caiz Ol-mayışı 49

Hayvan ve Kuş Resmi Yapmaktan Sakınmak 59

Tavla Oynamanm Caiz Olmayışı 68

İyi İnsanlarla Oturup Kalkmak, Kötülerle Dostluk Yapmamak 70

Korkuluğu Olmayan Terasa Yatmamak ve Fırtınalı Denize Açılmamak 77

özürsüz Yüzükoyun Yatmamak 81

Güneşle Gölge Arasında Oturmamak, Kıbleye Karşı Oturmak 84

Şam’da Oturmanın Fazileti 86

Uğursuzluğa İnanmamak 96

Av Köpeği ve Bekçi Köpeğinden Başka Köpek Beslememek 97

Tek Başına Sefere Çıkmanın Doğru Olmayışı 102

Bir Kadının Yanında Yakını Olmadan Uzak Yolculuğa Çık-maması 105

Bineğine Binerken Besmele Çekmenin Fazileti 107

Yola Çıkarken Yanma Köpek Almanın ve Hayvanlara Çıngı-rak Takmanın Doğru Olmayışı 109

Gece Yolculuğunun İyi Oluşu 113

Bineği Kazaya Uğradığında Bismillah Demenin Fazileti 117

Bir Yerde Konaklayınca Okunacak Dua 118

Gıyabında Mü’min Kardeşine Dua Etmenin Fazileti 119

Gurbette ölmenin Ecir ve Sevabı 121

T E V B E VE TAKV ve Acirc;

Kötülük Yapınca Hemen Peşinden İyilik Yaparak Tevbe Etmek 124

Dünya İşlerinden Daha Çok ve Acirc;hiret İşlerine Önem Vermek ve Allah’a Yönelmek 154

Fitne ve Fesat Zamanında Hayırlı İşler Yapmanın Fazileti 165

Az da Olsa Hayır Amellere Devam Etmenin Fazileti 167

Fakir ve Yoksulların Alacağı Sevap 170

Dünyada Az Malla Yetinmek, Dünya Sevgisinden Sakınmak 209

Allah Korkusundan Ağlamanın Fazileti - 308

ölümü Düşünerek Dünyaya Fazla Dalmamak 322

Allah’tan Korkmanın Fazileti 352

Kulun Allah’a Yalvarıp Yakarması ve Hüsn-i Zan Beslemesinin Fazileti 367

CENAZE

Allah'tan Mağfiret ve Afiyet Dilemek 373

Felakete Uğramış Birini Görenin Yapacağı Dua 377

Felaketlere Karşı Sabırlı Olmanın Fazileti 378

Rahatsız Olan Kimsenin Okuyacağı Dualar 429

Muska ve Nazarlık Takmanın Caiz Olmadığı 431

Kan Aldırmanın Faydaları 438

Hastayı Ziyaret Etmenin Fazileti 446

Hastaya Yapılacak ve Hastanın Okuyacağı Dualar 457

Vasiyet Etmenin ve Vasiyette Adaletli Olmanın Fazileti 463

Ölümden Korkmamak Allah’a Kavuşmak İçin Onu Rıza ile Karşılamak 472

7. CİLT

Cenazesi Olan Kişinin Yapacağı Dua 5

Mezar Kazmanın, Cenaze Yıkamanın ve Kefenlemenin Fazileti 10

Ölüyü Uğurlama ve Defninde Bulunmanın Fazileti 12

Cenaze Namazında Kalabalık Olmanın ve Taziyede Bulunma-nın Fazileti 19

Cenazeyi Defnetmede Acele Etmek 23

ölüye Dua Etmek ve İyiliğini Anmak 24

Saçını Başını Yolarak ölüye Ağlamanın Caiz Olmayışı 30

Kadının Kocasından Başkası İçin Üç Günden Fazla Yas Tut-maması 43

Haksız Yere Yetim Malı Yememek 44

Erkeklerin Kabirleri Ziyaret Etmesi Kadınların Kabir Ziyare-tinden ve Cenaze Uğurlamaktan Sakınmaları 47

Zalimlerin Kabirlerine ve Yurtlarına Varıldığında İbret Almak 53

Mezar Üzerine Oturmanın ve ölü Kemiklerini Kırmanın Caiz Olmayışı 80

ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME ve KIYAMET

Sur’a Üfürülmesi ve Kıyametin Kopması 84

Mahşer Yerine Toplanmak 91

Kıyamet Günü Hesap Vermek 113

Havz-ı Kevser Mizan ve Sırat 148

Kıyamet Günü Şefaat 173

CENNET ve CEHENNEM

Cenneti İstemek, Cehennemen Allah’a Sığınmak 208

Cehennem Azabı 212

Cehennem Ateşinin Şiddeti 230

Cehennemin Zulmeti, Siyahlığı ve Yakıcı Kıvılcımları 235

Cehennemin Vadileri ve Dağlan 237

Cehennemin Derinliği 245

Cehennemin Zincirleri ve Diğer Azap Araçları 250

Cehennemin Akrep ve Yılanları 255

Cehennem Ehlinin İçecekleri 257

Cehennem Ehlinin Yiyecekleri 264

Cehennemliklerin Vücutlarının Büyümesi ve Çirkinliği 268

Cehennem Ehlinin Azaplarının Birbirinden Farklı Oluşu 277

Cehennem Ehlinin Bağırıp Çağrışarak Ağlayışları 284

Cennet ve Cennet Nimetleri 288

Cennet Ehlinin Cennete Girmeleri 291

Cennetin En Aşağı Derecesindekilere Verilecek Mükâfat 300

Cennetin Dereceleri ve Odaları 315

Cennetin Yapıları 319

Cennetin Otağları ve Odalan 325

Cennetin Irmakları 328

Cennetin Ağaçları ve Meyveleri 333

Cennet Ehlinin Yemeleri içmeleri 343

Cennet Ehlinin Elbise ve Ziynetleri 352

Cennetin Döşekleri 356

Cennet Kadınlarının özellikleri 357

Cennet Hûrilerinin Terennüm ve Şarkıları : 370

Cennetin Pazarları 373

Cennet Ehlinin Ziyaretleşmesi ve Binekleri 379

Cennet Ehlinin Rablerini Ziyaretleri 384

Cennet Ehlinin Rablerini Görmeleri 393

Cennet ve Cennet Ehli Akla ve Hayale Gelen Güzelliklerin Çok Daha Üzerinde Oluşu 406

Cennet ve Cehennem Ehlinin Ebedi Oluşu ve Orada ölüm Ol-mayışı 412

Peygamberimizin Duaları 423

İlmin Fazileti Baklandaki ve Acirc;yetler 454

İlmi Yaymanm Fazileti, Gizlemenin Günah Oluşu Hakkında ve Acirc;yetler 457

Allah Yolunda Cihadla İlgili ve Acirc;yetler 461

Birlik Beraberliğe ve Güzel Ahlâkla İlgili ve Acirc;yetler 468

İnsanlara İyiliği Tavsiye Edip Kötülükten Uzaklaştırmakla İlgili ve Acirc;yetler 470

îman ve Mü’minlerin Vasıflan İle İlgili ve Acirc;yetler 474

Üzerinde Düşündükçe İmanı Kuvvetlendiren ve Acirc;yetler 479

Allah’ın Birliğini Bildiren ve Buna Delil Olan ve Acirc;yetler 484

Allah’ın Kudret ve Kuvvetine Delalet Eden ve Acirc;yetler 487

Allah'ın İlmine Delalet Eden ve Acirc;yetler 491

Allah’ın Kendisine Yönelenleri Hidayete Erdireceğini, Yüz Çevi-renleri Sapıklığa Düşüreceğini Bildiren ve Acirc;yetler 495

RAVİLER VE RİVAYET ETTİKLERİ HADİSLER 503

UMUMİ FİHRİST 533

İÇİNDEKİLER 545

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.