x

4000 Maddede Cem Edilen Sünnet Müstehap ve Edepler 2 Cilt Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca Yayıncılık
Ürün Kodu : 9786056882418
4000 Maddede Cem Edilen Sünnet Müstehap ve Edepler
578,00 TL
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Beni Ara
  • 4000 Maddede Cem Edilen Sünnet Müstehap ve Edepler 2 Cilt Cübbeli Ahmet Hoca

    Yazar: Hüsamettin Vanlıoğlu, Abdullah Hiçdönmez, Fatih Kalender, Emin Ali Yüksel
    Takriz: Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca)
    Baskı: 1.Baskı - Ekim 2018
    ISBN: 9786056882418
    Yayınevi: Tuana Yayıncılık
    Ebat: 24x17cm
    Sayfa Sayısı: 1. Cilt 544 Sayfa, 2. Cilt 520 Sayfa

    Bütün hamdler Kur'an-ı Kerimi'nde: "(Ey insanlar!) Eğer siz Allah'ı seviyor olduysanız, bana hakkıyla uyun ki Allah da sizi sevsin (sizden razı olup sevap versin) ve sizin için günahlarınızı örtsün." (Al-i İmran Suresi:31) demesini Habibi'ne emir buyuran Allah'-u Te'ala'ya mahsustur.

    Sonsuz salat-ü selamlar Irbaz ibni Sariye (Radıyallahu Anh)'dan rivayet edilen bir hadis-i şeriflerinde "Sizden kim (benim ardımdan) yaşayacak olursa çok ihtilaf (fikir ayrılıkları) görecektir. (Şeriatte aslı olmayıp dini konularda) sonradan çıkartılan (bidat) işlerden sakının. Çünkü şüphesiz onlar tam bir sapıklıktır. Artık içinizden her kim buna (ihtilah zamanına) kavuşursa, benim sünnetime ve hidayete erdirilmiş olan o raşit halifelerin sünnetine sarılsın. (Hatta bununla da yetinmeyip) siz onları azı dişlerinizle ısırın." (et- Tirmizi, es-Sünen, el-'Ilm:16, rakam:2676, 4/408; Ebu Davud, es-Sünen, es-Sünne:6, rakam:4607, 2/611) buyuran Rasulüllah (s.a.v)'in, ona hakkıyla tabi olan sahabe-i güzin hazaratının ve kıymetli Ehl-i Beyti'nin üzerine olsun. Amin!

    Elinizdeki bu kıymetli eser kendilerine itimad ettiğim ve çok güvendiğim fıkıh ailmlerinden; Hüsmettin Hoca Efendi, Fatih Hoca Efendi, Abdullah Hoca Efendi ve Emin Ali Hoca Efendi tarafından kaleme alınmıştır. Bu eserde, Rasulüllah (s.a.v) Efendimiz'in beyan ettiği hayat düsturları; sünnetler, müstehaplar ve edepler bir araya getirilmeye çalışılmıştır. Tabi sünnet ve müstehaplar ihata edilemeyecek derecede çok olduğundan bu hususta kimse iddiada bulunamaz. Lakin zahir olan ve herkese lazım olanlar bu eserde cemedilmiştir.

    Allah-u Te'ala cümlemizi bu eserden müstefid eyleyerek dünya ve ahiretimizi mamur eylesin. Amin.

    Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca)

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.